Anlita städfirma som städhjälp? – Det här behöver du veta

Dags att ta i med hårdhandskarna?

När dammråttorna blir oövervinnliga kan det vara dags att ta i med hårdhandskarna och anlita städfirma som städhjälp. Det finns ingen anledning till att du ska fightas mot envisa dammråttor och plågsamma kvalsterdjur, när det finns roligare saker att göra. Här ger vi tips på vad du ska tänka på innan du anlitar städfirma.

Hur ofta vill du ha städhjälp?

Fundera på om du vill ha städhjälp varje vecka, varannan vecka eller kanske varje månad? Många städfirmor erbjuder abonnemang med olika frekvens. Vi rekommenderar att börja med städning en gång i månaden först, för att känna av hur stort behov du har av städhjälp.

Vad vill du ha för städhjälp?

Dammsugning, dammtorkning, fönsterputsning, kanske till och med flytthjälp? – Valen är många och det är upp till dig att välja hur mycket (eller lite) städhjälp du vill ha från din städfirma. Tänk på att klargöra vad du vill ha hjälp med från början för att undvika missförstånd.

Använd rutavdrag för städning

Sist men inte minst, om du vill anlita städfirma, så ska du alltid använda RUT-avdraget. Det innebär att du har tillgång till avdrag för arbetskostnaden på alla typer av hushållsnära tjänster.