Snabbstädning på 15 minuter

Ont om tid?

Så här snabbstädar (läs fuskstädar) du huset på några minuter när tiden är knapp. Perfekt när svärföräldrarna dyker upp utan förvarning. Vi delar även med oss av mer ingående städtips, som kan vara bra när du faktiskt har några minuter över till städningen.

1. Genvägen till doften av nystädat – utan att städa

Finns det något härligare än att kliva in genom dörren och mötas av doften från rengöringsmedel? Hinner du inte storstäda kan du doppa en bomullstuss i tea tree-olja och dra längs ett element, dålig lukt kommer försvinna på nolltid.

2. Våtservetta hemmet rent

Är du småbarnsförälder behöver vi nog inte ens nämna detta, men för er andra som ännu inte upptäckt våtservetternas alla fantastiska egenskaper har vi här ett kanontips: dammtorka med våtservetter. Allt damm försvinner på bara några sekunder och väljer du våtservetter med doft kommer det dessutom lukta nystädat!

3. Dammtorka golvet på nolltid

Gäster som klampar in med smutsiga skor eller husdjur som drar runt damm i hela huset – vi har alla varit där. Men det har heller aldrig gått snabbare att dammtorka golvet, dra bara på dig frottéstrumpor över dina tofflor när du moppar golvet, så kan du gå på det blöta golvet och torka samtidigt som du moppar nästa yta.

4. Damma ovanför skåp – utan att damma

Svep av ytan med en fuktig trasa, låt torka och rulla ut plastfolie på hela ytan. När du märker att det börjar samlas damm på foliet, tar du bara bort foliet och lägger dit en ny bit – Dammat och klart! Kanske världens bästa life hack?

5. Svep över det sista

Ta en snabbkik, ser det rent ut? Piffa till soffkuddarna, släng in kläderna som ligger ute i garderoben och stoppa undan skorna i hallen. Ser du någon större dammråtta kan du sopa upp den eller plocka upp den med lite hushållspapper.

6. Sänk belysningen

Har du inte haft tid att dammsuga eller damma på länge, så är den bästa lösningen att sänka belysningen, för då kommer dammet inte synas. Dämpa belysningen, tänd lite ljus och sätt på någon härlig bakgrundsmusik.